Skip to the content

Inspectie brandveiligheid

Met een inspectie van Royal Safety maak je jouw huis of werkomgeving brandveilig

Een brand is een van de ergste dingen die een mens kan overkomen. Of het nou in je huis is, op kantoor of in de openbare ruimte een brand is eng en gevaarlijk en het risico op een brand moet dan ook te allen tijde zo laag mogelijk gehouden worden. Een van de maatregelen die je kunt nemen in het kader van de brandveiligheid is het doen van frequente inspecties, waarbij alle risicofactoren, preventie middelen en blusmiddelen geobserveerd en geanalyseerd worden. Door het laten doen van een inspectie door een erkend bedrijf zoals Royal Safety, weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om het risico op een brand te verkleinen en heb je alles in huis om een beginnende brand tijdig te signaleren en op tijd in de kiem te smoren.

Administratieve bouwkundige brandveiligheidscheck

Elk gebouw in Nederland dient te voldoen aan de brandveiligheidseisen, zoals deze vermeld staan in het bouwbesluit 2012. Dit geldt zowel voor nieuwbouw, alsook voor bestaande bouw. Bij een keuring worden er diverse componenten in ogenschouw genomen en een van de eerste is dan ook de administratieve kant, waarbij er gecontroleerd wordt of het pand of het gebouw voldoet aan de bouwkundige veiligheidseisen. Wanneer er wordt voldaan aan alle eisen en het gebouw nog steeds dezelfde functie en bestemming heeft dan kan er worden overgegaan op de volgende stap in de inspectie.

De visuele inspectie

Tijdens de visuele inspectie zal de gecertificeerde inspecteur van Royal Safety een ronde doen door het pand en checken of alle maatregelen op papier op de juiste manier geplaatst zijn en ook daadwerkelijk aanwezig zijn. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan brandwerende deuren, de locatie waar de brandmelders hangen en de plaats van bijvoorbeeld sprinklers. Onder de visuele inspectie valt ook de controle van de data op bijvoorbeeld de brandslanghaspels en de poederblussers om te zien of deze recentelijk nog gekeurd zijn. Ook wordt er gecontroleerd of deuren goed sluiten en of er eventueel objecten een belemmering vormen voor de brandveiligheid. Je kunt hierbij denken aan vlambare objecten, maar ook aan meubilair dat bijvoorbeeld een vluchtroute blokkeert.

Maak jouw woning of pand brandveilig met hulp van de ervaren experts van Royal Safety

Naast de visuele en administratieve controle vindt er een functionele controle plaats. Deze check houdt in dat er wordt gekeken of alle hulpmiddelen en signaleringsapparatuur ook daadwerkelijk werkt. Valt een deur dicht bij het afgaan van een brandalarm? Werkt de rookmelder wel? Is het alarm te activeren? Door deze vakkundige inspectie van Royal Safety weet je zeker dat je er alles aan gedaan hebt om het risico op een brand te verkleinen. Onze ervaren experts komen graag bij je langs om jou de helpende hand te bieden bij het brandveilig maken van jouw pand of woning.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in