Skip to the content

Brandveiligheid gaat verder dan verzekeren en voldoen aan wetten

Als eigenaar of beheerder bent u verantwoordelijk voor een brandmeldinstallatie. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Keuring, controle, onderhoud & reparatie volgens NEN 2645-1
  • Onderhoudsrapport brandmeldinstallatie
  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

onderhoud brandmeldinstallatie beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Onderhoud brandmeldinstallatie

Met een onderhoudsplan weet je zeker dat jouw BMI altijd correct werkt

Een belangrijk onderdeel van brandpreventie is het hebben van een brandmeldinstallatie (BMI) die voldoet aan alle eisen en regels gesteld door de verzekeraar en de overheid. Royal Safety kan voorzien in de installatie van een BMI voor zowel bedrijven als particulieren, ongeacht het type of de functie van het gebouw. Het is echter niet zo dat je met louter het installeren van een BMI er al bent. Het is namelijk essentieel en minstens zo belangrijk dat de BMI goed onderhouden wordt. Je wilt namelijk dat een brandmelder op het juiste moment afgaat, zodat op tijd de hulpdiensten kunnen worden ingeschakeld en mensen op tijd uit het pand kunnen komen. Je wil ook vooral niet dat het alarm afgaat wanneer er totaal geen sprake is van enige vorm van brand. Met een onderhoudsplan en de specifieke periodieke keuringen van Royal Safety ben je gegarandeerd dat jouw installatie altijd op de juiste momenten haar werk doet.

Een BMI is een gecompliceerd systeem die tot op detailniveau periodiek gekeurd dient te worden

De reden voor een brandmeldinstallatie is vrij helder en is gericht op schade beperking en het tijdig signaleren en escaleren van brandhaarden, zodat waar nodig een ontruimingsplan in werking gesteld kan worden. De brandmeldinstallatie bestaat uit twee belangrijke hoofdcomponenten. Het deel dat het noodsignaal opvangt, bijvoorbeeld een rookmelder die afgaat en een component die deze omzet in een actie of het laten afgaan van het alarm. Een BMI moet maandelijks gecontroleerd en gekeurd worden om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneert. De reden waarom deze relatief vaak gekeurd dient te worden, is omdat dit een vrij complex systeem is en er doorgeschakeld dient te worden tussen sensoren en signaleringsapparatuur en de brandmeldcentrale die het alarm laat afgaan. Omdat al deze onafhankelijk apparaten zoals warmtesensoren en rookmelders allemaal gecontroleerd moeten worden, is het essentieel dat er rondes gedaan worden en dit allemaal wordt bijgehouden in een centraal logboek.

Royal Safety ontzorgt in het onderhoud van de BMI en biedt 24/7 ondersteuning

In de controle van een BMI gaat aardig wat tijd zitten, omdat je simpelweg geen onderdelen kan overslaan en dezelfde routine maandelijks dient te herhalen. De reden hiervoor zit hem in het feit dat een verzekeraar niet uitkeert wanneer de BMI niet voorzien is van een actueel certificaat. Indien je gebruik maakt van een gecertificeerde BMI volgens de NEN 2645-1 dan dient deze ook door gediplomeerde experts gekeurd te worden. Royal Safety biedt hiervoor dan ook complete onderhoudsovereenkomsten aan, zodat je zelf geen tijd verliest met controles en administratief werk. Royal Safety zorgt ervoor dat alle periodieke keuringen worden uitgevoerd, logboeken worden bijgehouden en alle certificaten up to date zijn. Daarnaast biedt Royal Safety 24/7 ondersteuning en support voor storingen en andere onvoorziene ongemakken mochten deze plaatsvinden.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in