Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als eigenaar of beheerder bent u verantwoordelijk voor een ontruimingsinstallatie. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Aanleg ontruimingsinstallatie volgens NEN 2575
  • Keuring, controle, onderhoud & reparatie ontruimingsinstallatie volgens NEN 2575
  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

onderhoud ontruimingsinstallatie beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Ontruimingsinstallatie

Een ontruimingsinstallatie stelt een ontruimingsplan in werking

De brandveiligheid van elk gebouw bestaat uit verschillende onderdelen. Sommige onderdelen richten zich op brandpreventie en anderen op brandbestrijding, brandescalatie of alarmering. Vooral in gebouwen waarin meerdere mensen tegelijkertijd aanwezig zijn is het hebben van een duidelijke alarmering en een zogenaamde ontruimingsinstallatie essentieel. Een ontruimingsinstallatie is erop gericht om een ontruimingsplan in werking te zetten. Dit kan op verschillende manieren en met verschillende tonen of een ingesproken stem. Het is essentieel dat iedereen overal in het pand de ontruimingsinstallatie kan horen en als zodanig herkend. Daarnaast is het zaak om het ontruimingsprotocol te volgen zoals vooraf is vastgelegd en gecommuniceerd met de aanwezigen in het pand.

Verschillende type ontruimingsinstallaties

Er zijn een aantal types ontruimingsinstallaties te onderscheiden. Afhankelijk van het soort gebouw en de functie die het gebouw heeft kan er gekozen worden voor een specifiek type installatie. Type A is een installatie die werkt op een vooraf ingesproken stem die verteld wat je moet doen. Type B is een installatie die escaleert door middel van een luid toonsignaal. Dit type installatie wordt ook wel aangeduid als een zogeheten slow whoop installatie. Installatie type C is bedoeld voor ruimtes of gebouwen, waar er mogelijk ook andere geluiden standaard aanwezig zijn en daarom de ontruimingsinstallatie extra luid moet zijn of in gebouwen waarin bijvoorbeeld slechthorenden aanwezig zijn. Dit type installatie heeft minimale geluidsniveaus waaraan deze dient te voldoen zoals is vastgesteld in NEN 2575.

Verschillen tussen een BMI en een ontruimingsinstallatie, wetgeving en regels

Een brandmeldinstallatie lijkt erg veel op een ontruimingsinstallatie en in de praktijk zijn er dan ook vaak weinig verschillen te ontdekken. De functies van beide installaties zijn dan ook vrijwel hetzelfde. Het verschil zit hem echter in de focus op het georganiseerd ontruimen. Een BMI wordt ook door particulieren gebruikt, terwijl een ontruimingsinstallatie louter door bedrijven en organisaties wordt gebruikt. Als eigenaar van een pand waarin meerdere mensen verblijven worden er door de overheid eisen gesteld aan de brandveiligheid. Dit is in 2012 vastgelegd in het zogeheten Bouwbesluit 2012. In dit Bouwbesluit worden verschillende type gebouwen beschreven en de vereisten aangegeven op het gebied van brandpreventie en onder andere ontruimingsinstallaties. De specifieke normen en regels met betrekking tot de BMI of de ontruimingsinstallatie voor een bedrijf of gebouw wordt vervolgens weergegeven in een document genaamd NEN. In het Bouwbesluit 2012 wordt gerefereerd naar NEN 2654, waarin deze specifieke eisen te vinden zijn. De reden dat hier specifieke eisen per gebouw en per functie van gebouw worden aangegeven, zit hem in het feit dat er per gebouw sprake kan zijn van een andere doelgroep of een andere omvang van de doelgroep. Zo vind je in een parkeergarage vaak betrekkelijk minder mensen en kan er op een andere manier ontruimd worden dan bijvoorbeeld in een stadion, waarin vaak duizenden mensen tegelijk samenzijn.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in