Skip to the content

Installatie nodig conform de NEN 2555?

Als eigenaar of beheerder bent u verantwoordelijk voor uw pand. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

 • Installatie conform NEN 2555
 • Volgens bouwbesluit 2012
 • Controle & Onderhoud
 • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)
 • 5 jaar garantie

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

rookmelder NEN 2555 installatie beoordelingen


Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Rookmelders NEN 2555

Rookmelder NEN 2555 onderhoud

Rookmelders NEN 2555

Rookmelders zijn er in diverse soorten en vormen. Voor de meest afgelegen locaties, zoals bijvoorbeeld een archief of mobiele voer- of vaartuigen (caravan, boot) zijn er 3 en 9 Volt rookmelders beschikbaar. Het is ook mogelijk om rookmelders op het lichtnetwerk aan te sluiten. Ook de werking van rookmelders is niet altijd hetzelfde. Er zijn rookmelders beschikbaar die temperatuurstijging signaleren en er zijn rookmelders die rookontwikkeling registreren door gebruik te maken van een optisch meetprincipe. Deze laatste categorie is gecertificeerd onder NEN 2555. Het is voor uw bedrijf, prive of branche wellicht verplicht om rookmelders binnen NEN 2555 op last van de brandweer, gemeente of verzekeringsmaatschappij te laten installeren.

Rookmelders binnen NEN 2555 dienen gebruik te maken van een optisch meetprincipe. Aan de hand van de rookontwikkeling stelt de melder vast wanneer er sprake is van een ongebruikelijke situatie. Daarnaast dienen de rookmelders te zijn aangesloten op het lichtnet, zodat het risico op een lege batterij aanzienlijk kleiner is dan bij de rookmelders die enkel op batterijen functioneren. Wilt u bij de installatie van rookmelders aan NEN 2555 voldoen? Zorg er dan voor dat er een secundaire energievoorziening beschikbaar is. In de meeste gevallen betekent dit de aanwezigheid een back-up batterij, die de melder actief houdt op het moment dat de stroom op het lichtnet weg valt.

​Rookmelders NEN 2555 draadloos koppelen

​Royal Safety verkoopt en installeert rookmelders die volgens de NEN 2555 met een aansluiting op 230V draadloos gekoppeld kunnen worden tot vijftig rookmelders op een enkel netwerk. ​Daarnaast is het mogelijk om hittemelders en koolmonoxidemelders binnen dit netwerk te koppelen. ​De rookmelders die wij aanbieden hebben alle een lithium back-up batterij met een levensduur van tien jaar.

NEN 2555 rookmelder installatie

​NEN 2555 brandveiligheid van gebouwen

​In NEN 2555 staan de eisen voor rookmelders in woonfuncties. Ook zijn de voorschriften gegeven om de rookmelders op een juiste wijze in een ruimte te plaatsen en te monteren. ​De norm is uitsluitend bedoeld voor rookmelders die individueel of aan elkaar gekoppeld moeten functioneren. ​De primaire inrichtingseisen van NEN 2555:

 • ​Eisen aan de rookmelders zelf, inclusief het werkingsprincipe
 • Aansluiting op een voorziening van elektriciteit
 • Aansluiting op een secundaire energievoorziening (vaak een back-up batterij)
 • Het koppelen van de rookmelders
 • Het aantal en de projectie

​Het doorkoppelen van de rookmelders wordt in de norm afhankelijk gesteld van het geluidsniveau binnen de verblijfsruimten. Bij kamerverhuur en/of logies zal hierdoor al snel sprake zijn van een noodzaak aan extra of gekoppelde rookmelders aangezien een eventueel alarm in alle wooneenheden voldoende duidelijk te horen moet zijn.

​De voordelen van montage en installatie van de rookmelders door ​Royal Safety 
Royal Safety verzorgt de montage en installatie van rookmelders volgens de NEN 2555. De werkzaamheden worden altijd uitgevoerd door goed opgeleid en gecertificeerd personeel. ​Na de montage ontvangt u een overzicht en certificaat van de installatie die u kunt overleggen met instanties de gemeente, brandweer of uw verzekeraar.  

Voor meer informatie over de rookmelders NEN 2555 ​kunt u bij ons vrijblijvend advies aanvragen. Ook is het voor ons mogelijk om een goed advies op locatie te geven.

 

Kernwaarden

 • Al uw veiligheid onder 1 dak
 • Gecertificeerd personeel
 • Volgens alle wetten en eisen
 • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in