Skip to the content

Waarborg uw bedrijfscontinuïteit

Als bezitter van een pand dat verhuurt wordt aan arbeidsmigranten en/of als werkgever van arbeidsmigranten bent u verantwoordelijk voor de veiligheid en welzijn van uw personeel. Royal Safety ondersteunt organisaties met het voldoen aan de eisen van het SNF keurmerk v.w.b. brandveiligheid. Denk bijv. aan:

  • Aanbrengen juiste soort en aantallen, keuring, controle & onderhoud brandblussers
  • Aanbrengen juiste soort en aantallen, keuring, controle & onderhoud rookmelders
  • Vluchtplaatsen
  • Plattegronden

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

SNF controle beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

SNF Controle

Veilige huisvesting voor arbeidsmigranten met ondersteuning van een SNF Keurmerk

De Nederlandse beroepsbevolking bestaat uit een aantal miljoen mensen. In verschillende industrieën, maar voornamelijk in de land- en tuinbouw zijn er ook veel seizoenarbeiders actief. Deze seizoenarbeiders komen vaker dan eens uit het buitenland en werken voor een specifieke periode in Nederland om vervolgens weer terug te keren naar het land van herkomst.

De meest recente tellingen geven aan dat Nederland aan ongeveer een half miljoen buitenlandse gastarbeiders werk biedt. Omdat deze mensen niet woonachtig in Nederland zijn, hebben ze ook een tijdelijke woon- en verblijfplaats nodig, vaak wordt deze gefaciliteerd door de werkgever. In het verleden zijn er incidenten aan het licht gekomen waarbij arbeidsmigranten in onacceptabele omstandigheden verbleven met bijvoorbeeld te veel mensen in een kleine ruimte. Dit heeft een invloed op de privacy van het individu, maar kan ook gevaarlijke situaties opleveren, zoals bijvoorbeeld een verhoogd risico op brand. Om de veiligheid en een fatsoenlijke faciliteit te garanderen, is er een SNF norm in het leven geroepen. De Stichting Normering Flexwonen ziet er op toe dat er aan specifieke regels en vereisten wordt voldaan bij het bieden van accommodatie aan onder andere arbeidsmigranten.

Voordelen van een SNF keurmerk

Het aansluiten bij de SNF en ook gebruik maken van dit keurmerk heeft meerdere voordelen en zet een bedrijf sowieso positief op de kaart. Daarnaast is ook de samenwerking met uitzendbureaus een stuk makkelijker, omdat een SNF keurmerk financiële voordelen geeft voor een uitzendbureau met betrekking tot het inhouden van accommodatiekosten op de verloning. Uiteraard wilt u natuurlijk ook de beste en meest veilige situatie voor al de werknemers, zodat deze het werken als positief ervaren en eventueel in een volgend seizoen zichzelf weer beschikbaar stellen.

100% controle en uitgebreide normering vanaf 2021

Tot januari 2021 werd er slechts steekproefsgewijs gecontroleerd op het naleven van de regels om voor een SNF keurmerk in aanmerking te komen. Inmiddels is deze manier van werken veranderd en omgezet naar een 100% controle systeem, waarbij elk pand periodiek gecontroleerd wordt. Hiermee wordt het keurmerk nog beter nageleefd en wordt er gegarandeerd dat er geen panden zonder gekeurd te worden hun keurmerk kunnen behouden. Er zijn daarnaast ook diverse verdere eisen gesteld aan hygiëne voorwaarden en privacy voorwaarden.

Dit heeft bijvoorbeeld betrekking op het minimaal aanwezig zijn van een toilet op 8 bewoners en een minimaal aantal m2 per bewoner op de totaaloppervlakte. Ook moet er voor elke arbeidsmigrant een matras aanwezig zijn van 80cm bij 200cm. Een andere extra maatregel die is genomen, is dat er bij grotere panden een beheerder op locatie aanwezig moet zijn en dat in het algemeen de woordvoerders en aanspreekpunten voor zowel de arbeidsmigranten, alsook de bewoners uit de buurt verbeterd dienen te zijn.

Royal Safety ondersteunt organisaties met het voldoen aan specifiek de brandveiligheid eisen van het SNF keurmerk. Denk aan de juiste type en aantallen rookmelders en brandblussers. Alsmede, zaken zoals vluchtplaatsen en plattegronden. Ten slotte, de periodieke keuring van deze aspecten van brandveiligheid. Door een onderhoudscontract af te sluiten bij Royal Safety, kunt u er van op aan dat u te allen tijde met vlag en wimpel slaagt voor de controles die dus vanaf 2021 niet langer steekproefsgewijs plaatsvinden, maar voor letterlijk alle aangesloten panden.  

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in